Gezinsweekend

De tijd vliegt voorbij en het is heel gemakkelijk om verstrikt te raken in de sleur van het dagelijkse leven. Daarom is het belangrijk om af en toe eens een stapje terug te nemen en tijd vrij te maken voor uw gezin. Zo is een gezinsweekend in eigen land de perfecte manier om volop te genieten van een portie heerlijke quality time. Bij ’t Convent kunt u terecht voor een weekendje samen onthaasten in de prachtige, weidse omgeving van de Westhoek. Bovendien kunt u er voor kiezen om ons ontbijt bij te boeken: zo kunt u zich volledig ontspannen en in alle comfort genieten van elkaar.

 

Al spelend de Westhoek verkennen

 

De Westhoek is één van de meest kindvriendelijke regio’s van Vlaanderen. Ze hebben er zelfs twee speciale kinderambassadeurs: De Westhoek K(a)D(ees) Jaek en Nink. Deze stripfiguren wijzen u en uw kinderen speels de weg doorheen de hele Westhoek. Zo kunt u zich tijdens uw gezinsweekend wagen aan één van de kinderspeurtochten in Lo-Reninge (Vaar mee met Kapitein Hupsakee) of Vleteren (Oma’s geheime recept) waar u spelenderwijs de prachtige omgeving verkent aan de hand van leuke opdrachten. Ook zijn er fietstochten volledig op maat van kinderen gemaakt. Zo kunt u met Jaek en Nink fietsen door het vlakke land of door de hoppevelden. Maak zeker ook eens een stop bij dierenpark De Zonnegloed, een wild animal sanctuary waar u tal van (exotische) dieren van dichtbij kunt bewonderen.

 

Een gezinsweekend om van te genieten

 

Bent u op zoek naar het beste uitzicht van de Westhoek? Dan kunt u terecht bij één van de talrijke uitkijktorens die de regio rijk is. De meest kindvriendelijke optie is de Mouterijtoren van de Kinderbrouwerij in Reningelst. U kunt zich hier ook wagen aan tal van traditionele volksspelen en gezelschapsspelletjes. In de zomer moet u zeker eens van hun overheerlijk hoeve-ijs proeven. Nog een leuke aanrader voor uw gezinsweekend is Kabelbaan Cordoba in Westouter, die u misschien wel kent van de serie ‘Eigen Kweek’. Deze zetellift is een unicum in Vlaanderen en verbindt de bekende Rode- en Zwarteberg. Hier kunt u genieten van een indrukwekkend uitzicht over het Heuvelland.

 

Hebt u van al deze leuke activiteiten honger gekregen? Dan kunt u gezellig tafelen bij één van de kindvriendelijke restaurants in de streek. Sommigen hebben zelfs een speciaal Westhoek kindermenu, gebaseerd op seizoensgebonden ingrediënten en lokale producten. Zo is Gasthof Schraevenacker in Oostvleteren een leuke aanrader, de specialiteit van het huis is stoofvlees op basis van Vleterenbier. U kunt hier ook als afsluiter een tochtje maken in een huifkar, een unieke ervaring voor het hele gezin.

 

Speelse wandelroutes, exotische dieren en heerlijke gerechtjes… De Westhoek is de perfecte bestemming voor een onvergetelijk gezinsweekend!