Romantisch weekend

Het leven kan soms enorm hectisch zijn, daarom is het belangrijk om de belangrijke dingen in het leven niet uit het oog te verliezen. Zo kan een romantisch weekendje met z’n tweetjes wonderen doen. Bij ’t Convent kunt u zich volledig afsluiten in jullie cocon, ver weg van de buitenwereld. Even op adem komen, de drukte ontvluchten en de batterijen terug opladen. Maar vooral ook intens genieten van elkaar.

 

Wellness

 

Geen romantisch weekend zonder een dagje wellness, de ideale manier om samen te ontspannen. Hier voelt u uw stress wegebben in een oase van rust. Bij Alflex in Ieper kunt u terecht voor enkele uren intens genieten met een adembenemend zicht. De massages vinden hier namelijk plaats in een massageruimte met een prachtig zicht op de Vlaamse velden. Bepaal zelf welke massages u verkiest en stel uw ultieme wellnessbeleving samen.

 

Romantisch tafelen

 

Een romantisch weekend is natuurlijk niet compleet zonder een romantisch diner. Ook daarvoor bent u in de Westhoek aan het goede adres, restaurant ’t Hommelhof is bijvoorbeeld een absolute aanrader. Hier kunt u genieten van een verfijnde interpretatie van traditionele streekgerechten. Zo vormen niet enkel vergeten groenten een vaste waarde op de menukaart, maar wordt de chef ook beschouwd als een pionier van de bierkeuken. De Westhoek moet u niet enkel zien, maar ook smaken. Enkel op deze manier beleeft u deze prachtige streek ten volle.

 

De mooiste fietsroute van België

 

De Westhoek wordt natuurlijk ook gekenmerkt door het eeuwenoude hoppelandschap rond Poperinge. Daarom is het niet te verwonderen dat de brouwerijen en de streekbieren van de Westhoek beschouwd worden als de beste ter wereld. Zin om uw romantisch weekend op te leuken met een originele rondleiding langs de belangrijkste brouwerijen van de streek? Dan moet u zeker de bierfietsroute Poperinge-Vleteren volgen: deze werd zelfs uitgeroepen tot de mooiste fietsroute van België. De fietsroute voert u onder andere langs twee brouwerijen met wereldfaam: de Sint-Sixtus Abdij en Brouwerij Sint-Bernardus. De eerste is de bakermat van het beste bier ter wereld, de befaamde Trappist Westvleteren. Brouwerij Sint-Bernardus is dan weer verantwoordelijk voor het brouwen van de St. Bernardus en de Watou Tripel. Hier kunt u trouwens ook een rondleiding volgen achter de schermen en het reilen en zeilen van de brouwerij vanop de eerste rij meemaken. Afsluiten kan in Bar Bernard, waar u kunt proeven en genieten van foodpairing van de bovenste plank (reserveren is aan te raden!).

 

De Westhoek is een idyllische oase van rust, waar u volledig tot rust kunt komen tijdens een romantisch weekendje van puur genieten. Wedden dat u ook verliefd wordt op deze prachtige streek?