Geschiedenis van ’t Convent.

Een rijke historiek in een hedendaags verhaal

Een rijke historiek in een hedendaags verhaal

De geschiedenis van ’t Convent gaat eeuwen terug in de tijd: de eerste historische feiten dateren uit de 18de eeuw, toen het domein – ooit een schenking aan de Franse kloosterorde Marchiennes – tijdens de Franse revolutie openbaar werd verkocht en als landbouwbedrijf fungeerde.

In 1975 werd de hoeve verkocht aan kunstenaar José Vermeersch. Volledig gecharmeerd door de authentieke sfeer van de hoeve, wilde de kunstenaar er aanvankelijk een museum van maken. Uiteindelijk werd het een gastenverblijf met een klein restaurant, ’t Convent, dat in 1978 door Rudi en Sonja De Volder werd overgenomen.

Het koppel verbouwde de hoeve tot een prachtig hotel met culinair restaurant.

Ze breidden het restaurant en de faciliteiten verder uit, onder andere met een helihaven en wellnesscomplex. ‘t Convent werd een exclusieve ontmoetingsplaats voor de beau monde en er vonden zelfs geheime ministerraden plaats. Eén van de hoogtepunten dateert uit 2005, toen, elf jaar na het aanleggen van de truffelplantage achter het hotel, het speciaal getrainde zwijntje Rabass de eerste truffel uit West-Vlaamse bodem haalde.

Het restaurant werd in 2014 voorgoed gesloten en werd in 2018 nieuw leven ingeblazen. Met de rijke geschiedenis en tastbare herinneringen aan wat het ooit was, start Dominique vandaag met uw event of verblijf aan een nieuw boek voor ’t Convent 2.0.