Lentefeest

Een specifiek
event?

Een lentefeest of een communie is een belangrijke mijlpaal in het leven van uw kind. Beiden staan symbool voor het begin van de jongvolwassenheid. Dit kunt u vieren op de traditionele, katholieke manier in de vorm van de eerste en plechtige communie. Maar meer en meer wordt er beslist om dit christelijke ritueel te vervangen door een lentefeest of groeifeest, met een unieke ceremonie op maat van het kind.

Originele feestlocatie

Vooraleer u begint na te denken over outfits en uitnodigingen is het van cruciaal belang om de locatie van uw lentefeest of communie vast te leggen. Als u het niet ziet zitten om zo’n groot feest bij u thuis te organiseren, zijn er tal van mogelijkheden op verplaatsing. Als een restaurant of feestsalon niet meteen uw ding is, kunt u er ook voor kiezen om een privélocatie af te huren. Dit is mogelijk bij ’t Convent, een exclusieve eventlocatie in de Westhoek, meer bepaald in Lo-Reninge. Dit unieke pand is de ideale locatie voor uw lente- of communiefeest. U kunt hier een groot feest geven in één van de vier feestzalen, maar ook een feestje in intieme kring is mogelijk. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een stijlvolle stardouble tent huren, om zo optimaal te genieten van de prachtige tuin en de omliggende natuur. Het domein van ’t Convent vormt bovendien de perfecte achtergrond voor uw communiefoto’s, een mooi aandenken aan een onvergetelijke dag.

Wilt u graag werken rond een bepaald thema voor uw lentefeest? Ook dat is mogelijk bij ’t Convent. U kunt namelijk de inrichting en de decoratie van de feestzaal volledig zelf bepalen. Dat geldt trouwens ook voor de catering. ’t Convent werkt samen met enkele traiteurs die verschillende formules en gerechten aanbieden. Zo kunt u volledig zelf bepalen welke gerechten geserveerd zullen worden en of u al dan niet liever opteert voor een traditionele maaltijd of een feestmaal in buffetvorm.

Let’s get ready to party

Het is bijna zover, hoog tijd om de finishing touches aan te brengen. Stel een leuke playlist samen voor het feest, beslis waar de tafel met cadeautjes komt te staan en creëer een leuke fotohoek met props. Zo geeft u op een eenvoudige manier een persoonlijke touch aan de feestlocatie.

Kiest u voor een lente- of groeifeest, maar wilt u toch een kleine ceremonie voorzien? Dat kan perfect in ’t Convent. Dit is ook het ideale moment om te praten over de waarden die u uw zoon of dochter wilt meegeven. Met uw woorden creëert u een moment van tederheid en liefde tijdens het lentefeest of groeifeest, woorden die uw kind de rest van zijn of haar leven zal koesteren.

Een lentefeest of een communie is een belangrijk moment in het leven van uw kind. Maak er een magische dag van en creëer onvergetelijke herinneringen, omringd door de prachtige natuur van de Westhoek.