Familieweekend

Het is niet altijd evident om af te spreken met de hele familie. Daarom is het een goed idee om jaarlijks een familieweekend te organiseren: enkele dagen quality time waar u herinneringen voor het leven maakt. Dan is het natuurlijk des te gezelliger als u met de hele familie knus op één plaats kunt overnachten. Bij ’t Convent kunt u op een comfortabele manier met maximum 36 personen blijven logeren. Wij kunnen voor u het ontbijt verzorgen, maar u kunt natuurlijk ook zelf aan het koken slaan. Ons gastenverblijf beschikt namelijk over een keuken met oven, microgolf en inductiekookplaat. Zo kunt u alle opties openhouden en in volledige vrijheid kiezen om tijdens uw familieweekend gezellig samen te koken of op restaurant te gaan.

 

Familieactiviteiten in de Westhoek

 

In de omgeving zijn er tal van leuke activiteiten te beleven die u op sleeptouw nemen door de Westhoek. Zo mag een fietstocht zeker niet ontbreken op het programma van uw familieweekend. Ontdek al fietsend de Westhoek en z’n authentieke adresjes aan de hand van de talrijke prachtige fietsroutes, zoals bijvoorbeeld de Hoppelandfietsroute. Deze route voert u 50 km lang mee langs de hoppevelden in Poperinge en Vleteren. Maar ook de talrijke bierfietsroutes die vlak langs de deur van ’t Convent lopen, zijn de moeite waard. Een echte aanrader is de route Vleteren – Alveringem – Lo-Reninge. Tijdens deze route van 34 km kunt u genieten van het prachtige Westhoeklandschap en een stop maken bij de typische volkscafeetjes en traditionele restaurantjes die specialiteiten uit de streek serveren.

 

Wist u trouwens dat de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren op slechts 20 minuutjes fietsen van ’t Convent ligt? Helaas zijn de abdij en de brouwerij niet te bezoeken, maar gelukkig kunt u vlakbij terecht in café In de Vrede. Hier kunt u genieten van een welverdiende Trappist Westvleteren en lokale specialiteiten zoals abdijpaté en paterskaas. Wilt u zich nog meer verdiepen in de bierwereld? Reserveer dan zeker een brouwerijbezoek bij Seizoensbrouwerij Vandewalle in Lo-Reninge en leer de ins and outs van een traditionele brouwerij, gekoppeld aan een deugddoende degustatie.

 

Een leuk alternatief voor fietsen is een dagje op stap gaan met een authentiek Volkswagenbusje. Dit is mogelijk met Rondje Westhoek, die u en uw familie meevoert naar alle toplocaties van de Westhoek. Deze rondleiding kan volledig op maat gemaakt worden, aangepast aan uw persoonlijke voorkeuren.

 

Culinair genieten tijdens het familieweekend

 

Als u na een gezellige dag vol activiteiten geen zin meer heeft om te koken, kunt u terecht in de talrijke restaurants die de Westhoek rijk is. Zo is De Hooipiete in Lo-Reninge een echte aanrader. Dit restaurant werkt met seizoensgebonden streekproducten die ze verheven tot puur culinair genot.

 

Kortom, de Westhoek en ’t Convent vormen het perfecte kader voor een ontspannend familieweekend, waar samen genieten centraal staat.